Conacul Malul Alb a fost, pentru proprietarii lui, implinirea unui vis, acela de a trai in mijlocul naturii, departe de zgomotul orasului, inconjurati de fosnetul padurii si susurul apei, de a se trezi in ciripitul pasarilor, de a privi spectacolul rasaritului si al apusului de soare in fiecare zi, dar de a fi, totusi, aproape de facilitatile unui oras modern. A fost aleasa zona Valcea, una dintre cele mai putin poluate zone din tara, singurul judet cu speranta de viata peste 80 ani, cu o istorie si o zestre culturala greu de egalat.
Locul care astazi este Conacul Malul Alb, aflat pe dealul Cetatuia, deasupra orasului Ramnicu Valcea i-a atras imediat datorita energiei pozitive, pe care o emana si a vederii panoramice asupra intregului oras, dar si a Oltului si muntilor Fagaras. Acolo, s-au putut imagina intr-o clipa in cerdacul mult visatei lor case, sorbind cafeaua de dimineata, in timp ce admirau rasaritul soarelui, privind scurgerea timpului anotimp dupa anotimp, vazand cum renaste natura in fiecare primavara si ascultand nostalgia vantului prin frunzisul in sute de culori ale toamnei, bucurandu-se de racoarea padurii in zilele toride de vara sau stand la “gura sobei” in serile lungi de iarna. Natura le-a oferit tot ce avea ea mai frumos, dar pentru restul a fost nevoie de ani in sir, de perseverenta, multa osteneala si creativitate.
Conacul proiectat in stil neo-romanesc a fost construit pe indelete, fiecare element fiind ales cu grija pentru a crea atmosfera placuta a caselor boieresti de odinioara si confortul unei locuinte moderne, in acelasi timp. Toate materialele folosite sunt naturale: piatra, caramida, lemn. Zidurile groase de peste o jumatate de metru asigura o inertie termica excelenta, confortul termic fiind asigurat de un sistem mixt de incalzire prin pardoseala si radiatoare la care se adauga patru seminee functionale pe lemn. Toate suprafetele vitrate au panouri termopan mahon, cu geamuri antiefractie, iar usa principala de intrare este din lemn masiv de merbau cu vitraliu. Unele dintre usile interioare din lemn masiv de tei sunt innobilate cu vitralii, avand motive stilizate romanesti. Pardoselile sunt fie din lemn masiv esenta merbau, fie din caramida clincher, iar balustradele sunt din fier forjat antichizat. Mobilierul din lemn masiv, in majoritate confectionat la comanda, a fost completat cu piese de mobila si decoratiuni interioare, care intregesc ambianta nobila si eleganta.
Gradina conacului reprezinta o imbinare armonioasa de foioase si conifere, brazii, stejarii, mestecenii si salciile ajungand la ora actuala la 5-6 m inaltime. Amenajarea gradinii a fost gandita astfel incat, in fiecare anotimp, sa existe puncte de atractie, de la coniferele vesnic verzi, la aleile de trandafiri, care infloresc continuu din mai si pana la prima bruma, la koeleuteria (gold rain tree) decorativa primavara prin frunzis, vara prin “ploaia aurie” a inflorescentelor, toamna prin multitudinea de nuante galben-aramii ale lampioanelor, iar iarna prin crengile torsionate. Salciile uriase umbresc iazul, iar mestecenii si stejarii strajuiesc rauletul si cascada. In orice anotimp exista locuri de relaxare in natura: foisoare si pergole dotate cu seminee in aer liber, iazul pe al carui ponton se pot lua cine romantice, piscina - punctul de atractie in zilele toride de vara, masa de tenis, bucataria de vara din liziera padurii, cu gratar si loc de luat masa la umbra nucilor.
Livada cu meri, peri, piersici, ciresi, visini, pruni, precum si catina si vita de vie, coacazii si zmeurii sunt surse de fructe proaspete si materie prima pentru dulceturi si sucuri. Padurea de nuci ofera nu numai proprietarilor mai mult decat necesarul, dar si sursa de hrana pentru jucausele veverite. Zona este atat de linistita, incat caprioarele traverseaza nestingherite drumul, iar iarna vin in cautare de hrana pana la gardul proprietatii. In fiecare sfarsit de iunie, inceput de iulie, timp de doua-trei saptamani, licuricii ofera un spectacol nocturn feeric, in timp ce greierii dau concerte toata vara.
Dupa o viata agitata petrecuta in poluatul si aglomeratul Bucuresti, Conacul Malul Alb le-a oferit proprietarilor peste un deceniu de tihna si bucurie, in fiecare zi, in care s-au trezit in acest loc binecuvantat multumind pentru gandul bun, pe care l-au avut si pentru locul minunat, in care visul li s-a implinit. Aici viata este ca o permanenta vacanta, Valcea oferind nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber, de la drumetii in parcurile nationale Buila-Vanturita sau Cozia, in Tara Lovistei sau pe Transalpina, la serile petrecute la Filarmonica Ion Dumitrescu sau Teatrul Anton Pann, la zilele petrecute impreuna cu prietenii, care sunt oaspeti nelipsiti la conac. Craciunul aici este o adevarata feerie, cu tot domeniul impodobit de sarbatoare si cu nelipsitii colindatori. Dar, cum visele se schimba uneori, actualii proprietari doresc acum sa transmita altcuiva acest adevarat colt de rai si sa-si urmeze noile vise si chemari.
0% comision pentru cumpărător !